Konkurs za članove UO za akademsku 2019/20. godinu

Konkurs za članove UO za akademsku 2019/20. godinu

Konkurs za članove Upravnog odbora OCSI za akademsku 2019/20. godinu   Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu raspisuje Konkurs za članove Upravnog odbora za akademsku 2019/20. godinu. Upravni odbor je izvršni organ OCSI. Zadatak Upravnog odbora je da predstavlja OCSI, bude odgovoran za svakodnevno upravljanje i menadžment OCSI, promoviše i nadgleda...

Zapošljavanje- Porto Montenegro

Zapošljavanje- Porto Montenegro

  Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu uspostavila je saradnju sa predstavnicima projekta ''Porto Montenegro''. Povod je bio 8. sajam sezonskog zapošljavanja održan u petak, 22. marta, u prostorijama Porto Montenegro Jahting Klubu u Upravnoj zgradi kompanije „Adriatic Marians“ Studenti u inostranstvu bili su onemogućeni da lično prisustvuju ali su bili...

Meet Us In 2019

Meet Us In 2019

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu i ove godine organizuje neformalno okupljanje studenata širom svijeta u toku proljećnog regrutacionog perioda, pod nazivom "•MeetUsIn• your town". Kao i prethodnih godina, ideja je iskoristiti već postojeće atraktivne događaje i dešavanja u velikom broju država širom svijeta i napraviti neinstitucionalnu alternativu već tradicionalnom MEOH-u....

Editorijal ''Van amfiteatra''

Editorijal ''Van amfiteatra''

Početak semestra kao i početak proljeća protiče u znaku lanisranja Editorijala ''Van amfiteatra''. U okviru Editorijala za 2018/19 biće objavljivani intervjui sa uspješnim sportistima i umjetnicima među crnogorskim studentima u inostranstvu. Osim što su istinski ambasadori Crne Gore u akademskom svijetu, studenti koji se bave kulturom, umjetnošću i sportom dostojno...

#MeStudyingAbroad projekat

#MeStudyingAbroad projekat

MeStudyingAbroad sastavni je dio ovogodišnjeg Editorijala naše organizacije. Projekat je započet 11.02. i trajaće sve do oktobra mjeseca ove godine. U fokusu su, kao i uvijek, crnogorski studenti u inostranstvu koji pričaju svoju studentsku priču, ovoga puta iz jedne malo drugačije perspektive. Naime, s obzirom na to da je Instagram...

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OMSA) u saradnji sa Udruženjem pedagoga Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih, sprovodi projekat Web akademije „Mreža mozgova“.

Cilj projekta je povezivanje i umrežavanje izvrsnih studenata u inostranstvu sa najtalentovanijim, najambicioznijim i najkreativnijim srednjoškolcima u Crnoj Gori.

U poslednjoj fazi projekta koja je sprovedena, izabrani su polaznici akademije: Andreja Živković, Anja Radulović, Anđela Obradović, David Vuković, Helena Perović, Ilha Adrović, Jovan Kašćelan, Miloš Barjaktarević, Valentina Špirić, Željko Tanjević.

Svako od njih će dobiti mentora od studenata iz inostranstva sa kojim će sarađivati u cilju unapređenja i poboljšanja znanja, karijerne orjentacije, usmjeravanja na najbolje akademske programe u zemlji i inostranstvu.

Oblasti prema kojima su oni izrazili interesovanje su sledeće:

 • Računarske nauke: Vještačka inteligencija
 • Elektrotehnika, elektronika, elektroenergetske mreže i signali, vještačka inteligencija i njena primjena(posebno u medicini)
 • Medicina
 • Matematika
 • Hemija, biologija i srodne discipline
 • Programiranje, naročito algoritamsko programiranje i matematika
 • Matematika i teorija brojeva.
 • Fizika (eksperimentalna, teorijska, fizika elementarnih čestica, elektrostatika), astronomija, programiranje, vještačka intaligencija, robotika, matematika-
 • Elektrotehnika: Elektronika i robotika

OMSA poziva sve zainteresovane studente iz inostranstva koji se bave navedenim ili srodnim oblastima da se prijave putem popunjavanja formulara na linku: https://bit.ly/2XnJY6l

Planirani fond web radionica je 4(četiri).

Projekat će se izvoditi u formi četiri onlajn radionica na kojima bi zapaženi studenti sa reprezentativnim akademskim znanjem i vještinama izložili na prijemčiv, primjeren i uzrastu prilagođen način tematiku iz nauke za koju učenik aplicira.

U toku radionice će se koristiti softverski programi karakteristični za studijski program. Mentor će nastojati da na interkativan i prilagođen način izloži tematiku koja se izučava na fakultetu, kako bi učenik dobio cjelovitu sliku i uvjerljivu predstavu o studiranju na konkretnom programu.

Osim poboljšanja i unapređenja znanja, od mentora se očekuje da dio radionice posveti karijernom usavršavanju i identifikovanju adekvatnih akademskih programa.

Radionice će se održavati krajem novembra i početkom decembra.

Izabrani studenti pripremaju rezime svake radionice i predstavljaju ga organizacionom timu za implementaciju projekta.

Novčana naknada za radionicu je obezbijeđena od strane Ministarstva sporta i mladih i iznosi 40e po radionici.

Deadline za prijave studenata: 23.11.2019 u 23.59.

Konkurs za članove Upravnog odbora OCSI za akademsku 2019/20. godinu

 

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu raspisuje Konkurs za članove Upravnog odbora za akademsku 2019/20. godinu.

Upravni odbor je izvršni organ OCSI. Zadatak Upravnog odbora je da predstavlja OCSI, bude odgovoran za svakodnevno upravljanje i menadžment OCSI, promoviše i nadgleda OCSI aktivnosti, osigura efikasnost djelovanja OCSI i privrženost definisanoj viziji i ciljevima, kao i da izvršava i sprovodi odluke OCSI Skupštine.

Upravni odbor vrši sledeće poslove:

 • ispunjava godišnju agendu koju im povjerava Bord poverenika OCSI
 • priprema prijedloge odluka za Skupštinu
 • donosi opšte akte OCSI, osim Statuta
 • donosi odluke koje nisu u nadležnosti Skupštine
 • odlučuje o povezivanju i saradnji sa drugim organizacijama
 • realizuje poslovnu politiku OCSI
 • predlaže opoziv članova Upravnog odbora ukoliko za to postoji potreba
 • vrši druge poslove po nalogu Skupštine ili Borda povjerenika
 • dostavlja godišnji izvještaj rada OCSI i predlog strategije za nastavak djelovanja u narednoj godini Bordu povjerenika OCSI nakon svake Ljetnje Skupštine 

U akademskoj 2019/20. godini, raspisuje se poziv za sljedeće pozicije u Upravnom odboru: Finansijsko administrativni direktor, Programski direktor, Kreativni direktor, HR Direktor, Direktor za razvoj, Editor i Direktor za komunikacije.  Pregled glavnih zadata članova UO dat je u tabeli u Aneksu 1.  

Prijave kandidata se vrše popunjavanjem upitnika na ovom linku. Dodatna dokumenta o relevantnom radnom iskustvu, potvrde o uspješno završenim projektnim aktivnostima u ime OCSI, preporuke i drugi dokumenti, će biti dodatno vrijednovani.

Važne informacije

 • Za pozicije u UO se mogu prijaviti isključivo članovi Organizacije. Za više informacija o uslovima i načinu registracije, posjetite: www.omsa.me
 • Period trajanja mandata: 20.11.2019. – 31.10.2020.
 • Probni period: 2 mjeseca
 • Rad u UO nije plaćen. OCSI, u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore, će izdati potvrde o angažmanu u UO koje se mogu prinznati kao zamjena za stažiranje, za dati period.
 • Nedjeljna angažnovanost, u zavisnosti od potrebe, traje u prosjeku od 5 do 7 ranih sati.


Rok za slanje aplikacija je 11.11.2019. do 23.59h. Za sva dodatna pitanja ili nedoumice, kontaktirajte:  ocsi.omsa@gmail.com

Organizacija Crnogorskih Studenata u Inostranstvu (OCSI) je nepolitička, neprofitna, nevladina organizacija koja okuplja crnogorske studente na full-time studijama u inostranstvu, na programima razmjene u trajanju od godinu dana, kao i studente koji su završili studije (Alumni). Osim članova, clijne grupe rada OCSI su srednjoškolci, crnogorski studenti u inostranstvu na programima razmjene kraćim od godinu dana, kao i predstavnici crnogorske akademske, umjetničke, diplomatske i preduzetničke dijaspore. Vizija OCSI su crnogorski studenti u inostranstvu ujedinjeni u promociji znanja i iskustva kroz OCSI, kao najkompletnija i informacijama najbogatija, mreža crnogorskih studenata u inostranstvu, sa kapacitetom za aktivno globalno, regionalno i lokalno djelovanje. Više o Organizaciji: www.omsa.me 

 

 

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu uspostavila je saradnju sa predstavnicima projekta ''Porto Montenegro''.

Povod je bio 8. sajam sezonskog zapošljavanja održan u petak, 22. marta, u prostorijama Porto Montenegro Jahting Klubu u Upravnoj zgradi kompanije „Adriatic Marians“

Studenti u inostranstvu bili su onemogućeni da lično prisustvuju ali su bili počastvovani pismenim obraćanjem HR managera- Sandre Kapičić i Žane Zeković.

''Zahvalni smo što ste našoj kompaniji otvorili vrata prema crnogorskom potencijalu na tržištu rada koji raste i razvija se širom svijeta, a mi ćemo vam isto tako odgovoriti otvorenim pozivom za saradnju u mnogim budućim projektima.
Ovom prilikom vas pozivamo da se prijavite za sezonske pozicije u Porto Montenegru ili hotelu Regent Porto Montenegro. Za sve vas koji nijeste u potrazi za sezonskim angažovanjem, već vidite priliku za početak ili nastavak svoje karijere u internacionalnom okruženju projekta Porto Montenegro, pozivamo vas da stupite u kontakt sa nama. Biće nam zadovoljstvo da razgovaramo sa vama o karijernim mogućnostima u okviru naše kompanije.'', stoji u saopštenju.

Više informacija kako se prijaviti za posao možete pronaći ovdje. 

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu i ove godine organizuje neformalno okupljanje studenata širom svijeta u toku proljećnog regrutacionog perioda, pod nazivom "•MeetUsIn• your town". Kao i prethodnih godina, ideja je iskoristiti već postojeće atraktivne događaje i dešavanja u velikom broju država širom svijeta i napraviti neinstitucionalnu alternativu već tradicionalnom MEOH-u.

Pored upoznavanja i umrežavanja, cilj okupljanja jeste predstavljanje dalje agende rada Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu.

Do sada, ovaj MeetUsIn se održao u Mariboru, Budimpešti i Ljubljani. Ubrzo ćemo, u saradnji sa lokalnim koordinatorima, objaviti mjesto i vrijeme okupljanja u ostalim gradovima.

Početak semestra kao i početak proljeća protiče u znaku lanisranja Editorijala ''Van amfiteatra''.

U okviru Editorijala za 2018/19 biće objavljivani intervjui sa uspješnim sportistima i umjetnicima među crnogorskim studentima u inostranstvu. Osim što su istinski ambasadori Crne Gore u akademskom svijetu, studenti koji se bave kulturom, umjetnošću i sportom dostojno predstavljaju našu državu i doprinose izgradnji pozitivnog ugleda i imidža u inostranstvu.

Intervju će biti objavljivan na zvaničnom Facebook nalogu a uskoro i na web stranici.

Nakon Ministarstva nauke, koje je uključilo CSI u konkurs za ljetnju školu CERN-a, lijepe vijesti stižu i iz Centralne banke!

Opširnije...

 1. Feed
 2. Video
 3. Audio
Southampton postgraduates seize victory in a challenging Association of Project Management contest Southapmton Business School (27/03/17) 
 
Marija Đurđevac studira u Izmiru: Preko kursa turskog jezika do stipendije MNE Magazin (21/03/17) 
 
Dena Dervanović - Lund, grad koji motiviše!  swedenabroad portal Ambasade Švedske, Beograd (03/03/17)
 
Kaj bo z zapuščenimi zapori v Mariboru? (Šta će biti sa zapuštenim zatvorima u Mariboru?) maribor24.si (03/03/17)
 
Povratak tradiciji je neminovan AntenaM (27/02/17)
 
Crnogorski studenti u inostranstvu neiskorišćeni potencijal AntenaM (20/02/17)
 
Istraživač - Nacionalne stipendije za izvrsnost. RTCG (29.12.2016)
 
Podgoričanin Balša Lubarda u Velsu: Istražuje povezanost nacionalizma sa ekološkom bezbjednošću MNE Magazin (27/10/16)
 
Izlaganje Filipa Radenovića: CNN Image Retrieval Learns from BoW: Unsupervised Fine-Tuning with Hard Examples (24/10/16) 
Link do članka
 
Crnogorski studenti u inostranstvu: Ne robujemo rokovima kao stranci, a opet postižemo sve Antena M (16/10/16)
 
Odliv mozgova: Odlaze li nam najbolji? Antena M (22/8/16)
 

„Ambasadori” - na stipendijama Portal Analitika
Link do članka

Organizovan prvi „Ambasade Crne Gore-Otvorena kuća" događaj Ministarstvo Vanjskih poslova
Link do članka

Diplomatsko-konzularna predstavništva „otvaraju vrata“ za studente Portal Analitika
Link do članka

Dan otvorenih vrata za studente u 11 crnogorskih ambasada “ za studente Portal Analitika
Link do članka

Prvi Montenegro Embassies - Open House događaj Portal Vijesti
Link do članka

Studenti se upoznaju sa ambasadama Portal CDM
Link do članka

5 do 5, OMSA, 24.12.2012, Atlas TV

5 do 5, OMSA, 16.10.2013, Atlas TV

5 do 5, OMSA, 25.09.2013, Atlas TV

5 do 5, OMSA, 13.07.2013, Atlas TV

5 do 5, OMSA, 25.05.2013, Atlas TV

07
JUN
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Ana Music 
Link do audio snimka
25
MAJ
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Milena Stankovic 
Link do audio snimka
17
MAJ
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Bozidar Bukilic 
Link do audio snimka
29
MAR
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Luka Vukadinović 
Link do audio snimka
24
MAR
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Sanja Šćepanović 
Link do audio snimka
01
MAR
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Jelena Pečurica
Link do audio snimka
15
FEB
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Aleksandar Jaćimović
Link do audio snimka
08
FEB
2013
Radio Antena M - Sapienti Sat - Marija Raspopović
Link do audio snimka