Nakon Ministarstva nauke, koje je uključilo CSI u konkurs za ljetnju školu CERN-a, lijepe vijesti stižu i iz Centralne banke!

Dugogodišnja nastojanja OCSI su urodila plodom i po prvi put od 2013. godine studenti iz inostranstva imaju pravo da se prijave na konkurs za dodjelu Godišnje nagrade za kategorije najboljeg diplomskog, magistarskog i doktorskog rada iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije!

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prošloj kalendarskoj godini odbranili diplomski, magistarski ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u zemlji ili inostranstvu.

Novčani iznos Godišnje nagrade za najbolji diplomski rad iznosi 2.000,00 EUR, za magistarski rad 3.000,00 EUR, odnosno 4.000,00 EUR za najbolji doktorki rad.

Rok za dostavljanje radova je 20. februar 2019. godine, a svečano uručenje nagrada biće upriličeno 11. aprila tekuće godine, na Dan Centralne banke Crne Gore.

Nagrada Centralne banke Crne Gore ustanovljena je 2007. godine, sa namjerom da ova institucija bude aktivni učesnik u procesu podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori, posebno u oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije

Integralni tekst konkursa možete pronaći na sledećem linku: https://goo.gl/51yffV

Izvor: Centralna banka Crne Gore