MeStudyingAbroad sastavni je dio ovogodišnjeg Editorijala naše organizacije.
Projekat je započet 11.02. i trajaće sve do oktobra mjeseca ove godine.
U fokusu su, kao i uvijek, crnogorski studenti u inostranstvu koji pričaju svoju studentsku priču, ovoga puta iz jedne malo drugačije perspektive.
Naime, s obzirom na to da je Instagram društvena mreža, koja trenutno u drugi plan stavlja sve ostale, Organizacija je došla na ideju da putem Instagrama upozna svijet sa svojim radom.
MeStudyingAbroad koristi koncept Instagram Takeover-a, odnosno prenošenja Instagram profila @omsa.me na korištenje odabranim kandidatima iz CSI populacije.
Crnogorski studenti koji studiraju van granica naše zemlje imaju priliku da učestvuju i budu dio ovog nesvakidašnjeg projekta, tako što će pratiocima profila @omsa.me pokazati sedam dana svog studentskog života. Objavljujući fotografije, video snimke, i uključujući se uživo sa profila Organizacije, studenti imaju priliku da pokažu gdje to oni studiraju i žive, gdje se hrane, kako provode slobodno i radno vrijeme, i tako pratioce provedu skrivenim uličicama gradova u kojima studiraju. Tako će i da ih upoznaju sa kulturnim, istorijskim i svim zanimljivim činjenicama njihovog novog grada.
Svaki student koji se prijavi i bude odabran za jednog od ambasadora OCSI, dobiće pristup profilu na jednu nedelju, a po završetku mandata, njegove fotogrfije naći će se i na našoj Facebook stranici. Sve fotografije će takođe ostati i u kategoriji “Highlights” na Instagramu, kako bi se pratioci mogli prisjetiti omiljenih detalja ili vidjeti fotografije koje su propustili.

Mi, kao organizacija, smatramo da je ovo jedan inovativan i atipičan, ali veoma funkcionalan način da svijetu prikažemo život u cipelama jednog crnogorskog studenta vani, da moguće ohrabrimo nekoga da postane dio CSI populacije, i da se svi zabavimo i naučimo po nešto novo o državama koje osvajaju naši budući akademski građani.