OCSI je u saradnji sa Upravom za Dijasporu Ministarstva Vanjskih Poslova po šesti put okupila crnogorske studente u diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom svijeta.

Crnogorski studenti okupili su se na sledećim lokacijama: u Ankari, Atini, Beogradu, Beču, Berlinu,Briselu, Budimpešti, Frankfurtu, Londonu, Ljubljani, Moskvi, Njujorku, Pekingu, Rimu, Skoplju, Zagrebu.

Ovo je bila još jedna u nizu prilika da se naši studenti u inostranstvu upoznaju i povežu, razmjene iskustva i ideje. Okupljanjima su osim studenata prisustvovali predstavnici crnogorske poslovne dijaspore, kulturno-sportski poslanici, bivši studenti(CSI alumni) radno angažovani u stranoj državi.

Studenti su se upoznali sa aktivnostima DKP-a planiranim za naredni dvanaestomjesečni period, kao i planovima vodećih regionalnih dijasporskih organizacija. Lokalni koordinatori organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu predstavili su planirane globalne i regionalne aktvinosti OCSI, kroz agendu organizacije za 2018/19.

U organazaciji ambasade u Rimu za studente je upriličeno predavanje predstavnika kompanije Terna. Terna je glavni distributer električne energije u Italiji, koji trenutno realizuje projekat povezivanja podvodnim kablom crnogorske energetske mreže sa italijanskom. Njihov cilj je da u budućnosti omoguće efikasniji prenos energije iz mjesta gdje ima višak u državu  kojoj je potrebna. To je krupan korak ka energetskom povezivanju Italije i regiona Balkana.

Foto-galeriju možete pogledati na sledećem linku: https://goo.gl/2tYV2r

 

 

 

Poziv za sponzorstvo

Poziv za sponzorstvo

Partner

LovcenLogo


Koordinator projekta

balsaLubarda

Balša Lubarda

Izvršni direktor Organizacije

 

Predstavnica UO

Predstavnica UO

 
marijaSindjic katarinaLazovic
 

Marija Sinđić

Katarina Lazović

 

Koordinatorka za projektne događaje

Koordinatorka za interne odnose

 

 


Tehnička podrška

jjovancevic

Jovan Jovančević

Kreativni direktor