Prva Zimska Skupština OCSI

Pridružite nam se u organizaciji prve Zimske Skupštine crnogoskih studenata u inostanstvu i proslavi drugog rođendana OCSI direktnim učešćem ili podrškom seta aktivnosti koje pripremamo.

OCSI vas poziva da se uključite u pripremu prve godišnje Zimske Skupštine crnogorskih studenata u inostranstvu (CSI) i proslavi druge godišnjice osnivanja Organizacije. Događaj, zakazan za 26.12.2013. u Podgorici će okupiti mlade koji trenutno studiraju ili su studirali u jednoj od 20 (grupa) država u kojima OCSI ima lokalne koordinacije. U toku prethodne dvije godine OCSI se transformisala iz jednostavne Facebook inicijative nekoliko entuzijasta u potpuno zatvorenu organizacionu strukturu sa globalnim djelovanjem, 130 registrovanih članova, ciljnom grupom od blizu 600 CSI i preko 1300 interesenata.

OCSI priprema strategiju za produktivnu i ambicioznu treću godinu rada. Skupština je idealno mjesto za sve CSI koji provode zimske odmore u Crnoj Gori da se uključe u kreiranje OCSI agende za 2014. Ipak, događaj je zamišljen da bude mnogo više od jednostavnog okupljanja studenata.

OCSI okuplja neke od najuspješnijih mladih Crne Gore koji su pokazali izuzetan kapacit za proaktivno djelovanje, rad i inovacije na globalnom nivou. Dodatno, svi naši članovi su zainteresovani da pomognu razvoju Crne Gore i nastoje da podrže lokalne aktvinosti znanjem i informacijama koje posjeduju. Skupština je dakle idealna prilika da se crnogorske institucije, organizacije i kompanije upoznaju sa prvom globalnom crnogorskom mladom snagom i sa izuzetnim ljudskim resursom koji trenutno obitava van naših granica.

OCSI vas poziva da podržite predloženih pet aktivnosti i da doprinesete dinamici događaja osiguravanjem prisustva i uspostavljanjem saradnje sa našim članovima. Lista aktivnosti je data ispod, a detaljnije informacije možete pronaći u priloženom predlogu partnerstva


Lista aktivnosti:

- Zimska Skupština OCSI za registrovane članove i alumne
Pozivamo CSI i CSI alumne koji nisu registrovani, a borave u Crnoj Gori da nam se pridruže

- Zimski OCSI Panel na temu: “CSI: Put od odliva do mreže mozgova”
Pozivamo predstavnike ključnih crnogorskih institucija i biznisa, zainteresovanih za CSI populaciju da nam se pridruže

Lista panelista

jessica
Milena Milunović
Ministarstvo nauke

Milena Milunović je Savjetnik za odnose sa javnošću Ministarstva nauke. Završila je studije Političkih nauka, na Beogradskom Univerzitetu. Potom se u Londonu usavršavala u Hayatt Regency-ju „The Churchill“. Nakon toga nastavlja u Beogradskom Hayatt Regency-ju, i radi kao „event i meeting coordinator“. Milena je bila koordiniator NVO “Euroatlanska inicijativa“ za Crnu Goru. U Ministarstvu održivog razvoja i turizma je radila na projektu jedne od najvećih ekoloških kampanja u zemlji -- „Ekološka nit koja spaja“. U Ministarstvu nauke sada obavlja komunikaciju sa medijima, poslove šefa kabineta, ali radi i kao projektni menadžer najvećeg festivala nauke u Crnoj Gori „Otvoreni Dani nauke“.


jessica
Ivana Petričević
MVPEI

Ivana Petričević je generalni direktor za koordinaciju programa pomoći EU u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija. Radila je na nekoliko projekata Evropske agencije za rekonstrukciju i Evropske komisije, i bila je Koordinator projekata "Reforma obrazovanja u Crnoj Gori", i "Nacionalni okvir kvalifikacija i obezbjeđivanje kvaliteta u obrazovanju". Koautor je više dokumenata i izvještaja, među kojima: "Strateški plan reforme obrazovanja za period 2003-2004", "Nacionalni izvještaj o rezultatima PISA 2006 testiranja u Crnoj Gori", "Unapređenje obrazovanja Roma u Crnoj Gori", itd. Tečno govori engleski jezik, služi se ruskim i italijanskim jezikom.


Više informacija...


jessica
Danilo Kalezić
Porto Montenegro

Danilo je PR menadžer koji govori više jezika, sa preko 7 godina iskustva u internacionalonoj PR industriji. U toku poslednje 2 godine, on predvodi kako nacionalnu, tako i internacionalnu PR strategiju u Porto Montenegro, uključujući odnose sa Velikom Britanijom, Kinom, Italijom, Francuskom, Rusijom. Takođe, on upravlja odnosima u zajednici, aktivnostima korporativne društvene odgovornosti, PR rizicima, strategijom određivanja destinacija, onlajn digitalnim medijima, pitanjima autorskih prava i strategijom komunikacija.

Više informacija...


jessica
Anđa Backović
Zavod za školstvo
 

Diplomirani psiholog, samostalni savjetnik u Zavodu za školstvo.

Oblasti rada: prevencija mentalnog zdravlja djece i mladih, zdravi stilovi života, građansko obrazovanje, izrada nastavnih programa, obuka nastavnika. Autor i koautor udžbenika i priručnika za nastavnike. Nacionalni koordinator prvog Nacionalnog plana akcije za mlade u Crnoj Gori.

e-mail: andja.backovic@zzs.gov.me

andja.backovic@zzs.gov.me


jessica
Maša Đikanović
doMEn

Maša Đikanović je dio malog, probranog tima ljudi zaposlenih u kompaniji doMEn, gdje je došla nakon godinu dana staža u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. U njenoj nadležnosti su nastup kompanije na društvenim mrežama i razvoj odnosa sa partnerima iz Sjeverne i Južne Amerike. Diplomirala je kognitivne nauke i špansku književnost na Wellesley College u Bostonu, i izučavala ljudska prava u Argentini. Predsjednik je i jedan od suosnivača NVO Digitalizuj.me, pokreta koji ima za cilj okupljanje digitalnih zajednica u Crnoj Gori i podsticanje njihovog razvoja kroz predavanja, projekte i razmjenu znanja i iskustava.

Više informacija...


jessica
Bojana Bulatović
Uprava za mlade i sport
Moderator

Bojana Bulatović radi kao savjetnica za međunarodnu saradnju u Upravi za mlade i sport. U polju omladinske politike najviše je interesuje oblast učešća mladih u donošenju odluka na kojoj trenutno ima priliku da radi kroz proces izrade prvog Zakona o mladima. U slobodno vrijeme, kroz ulogu predsjednice, doprinosi radu Inicijativne grupe Alpbah Podgorica (IGAP), član mreže Evropskog foruma Alpbah. Bojana je diplomirala francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, Univerzitet Crne Gore 2008. godine. Iste godine je, u Crnoj Gori, završila dvogodišnji kurs "Liderstvo i omladinski rad u zajednici" Škole za obrazovanje i komunikaciju Univerziteta u Jonkopingu, Švedska.


- Zimski OCSI Networking Događaj
Pozivamo predstavnike kompanija koje posluju u Crnoj Gori kao i predstavnike inicijativa koji žele da sarađuju sa nama u 2014. da nam se pridruže

Agenda:

20:10-20:20 - Zajednička fotografija

20:20-20:30 Počasni govornik

20:30-20:40 - "New Deal" - otvaranje networking događaja

20:40-21:05 Networking

21:05-21:15 Iznenađenje povodom drugog rođendana OCSI

21:15-21:25 Zatvaranje događaja


26.12.2013. Narodna biblioteka "Radosav Ljumovic" u Podgorici.

Dodatno:

- OCSI prezetacije o studijama u inostranstvu – Podrška učenicima i studentima u Crnoj Gori
Pozivamo predstavnike srednjih škola i univerziteta u Crnoj Gori da se uključe

OCSI organizuje panel za zainteresovane srednjoškolce i studente na temu studiranja van Crne Gore. Događaj će biti organizovan u prostorijama Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” u petak, 27. decembra 2013. godine u periodu od 17.30 do 19.30h.

Prisutni će imati priliku čuti iskustva naših studenata u inostranstvu, ali i da dobiju više informacija o mogućnostima za dobijanje stipendija, procesu apliciranja i da iz prve ruke dobiju informacije kako to izgleda studirati vani.

Moderator: Danka Marković, Koordinator za unutrasnje poslove OCSI.

Više informacija možete naći na Facebook stranici.

27.12.2013. Narodna biblioteka "Radosav Ljumovic" u Podgorici.


Galerija sa ovog događaja

Prva Zimska Skupština OCSI

Galerije sa predhodnih događaja

Osnivačka zurka

Okupljanje u Crnoj Gori

Alumni u Crnoj Gori

Ljetnja Skupština OCSI


Share

Poziv za partnerstvo


Partneri

Generalni
mn
OCSI Panel
mn

mn

mn

mn

mn

mn

mn
OCSI Networking
OCSI Medijski Događaj
OCSI Outreach

Koordinatori projekta

jacimovic sanja
 

Aleksandar Jaćimović

Sanja Šćepanović

 

Izvršni direktor OCSI

PoC za Baltik i Finsku

 

 
bojana katarina
 

Bojana Ivanović

Katarina Kovačević

 

 Finansijski direktor OCSI

Zamjenik Koordinatora za projekte i događaje OCSI

 

gvozdenovic danka
 

Marija Gvozdenović

Danka Marković

 

Zamjenik Koordinatora za eksterne odnose OCSI

Koordinator za unutrašnje odnose OCSI

 

Kontakt

Aleksandar Jaćimović

(MNE) +382 67 549 972

(E) +34 666 270 082

a.s.jacimovic@omsa.me

Sanja Šćepanović

(MNE) +382 67 553 751

(FIN) +358 45 167 8338

sanja.scepanovic@omsa.me

 

Bojana Ivanović

(MNE) +382 69 269 164

(UK) +44 746 646 29 30

bojana.ivanovic@omsa.me

Katarina Kovačević

(MNE) +382 67 300 602

(IT) +39 380 582 85 08

katarina.kovacevic@omsa.me

 

Marija Gvozdenović

(MNE) +382 67 425 552

(AUT) +43 699 109 917 21

marija.gvozdenovic@omsa.me

Danka Marković

(MNE) +382 67 376 705

danka.markovic@omsa.me