publikacija3

Šta (ne) znamo o životu u zemlji studiranja?

Publikacija o studiranju u inostranstvu

 

 

 

 

 

publikacija

Pripremaš se za studije u inostranstvu?

Publikacija o aplikacionim procesima

 

 

 

publikacija

Želiš da saznaš više o crnogorskim studentima u inostranstvu?

Publikacija o crnogorskim studentima u inostranstvu

 

 

 

scrShotSlo

Studiraš ili planiraš da započneš studije u Sloveniji? U tom slučaju ovaj priručnik je prava stvar za tebe! Možeš pronaći informacije o aktuelnim stipendijama, programima razmjene kao i kako aplicirati za iste. Izdvojeni su najčešći administrativni problemi, ponude smještaja i predstavljene sve ponude koje Slovenija nudi našim studentima. Priručnik sadrži brojne savjete za lakše snalaženje u zemlji, vodeći računa o efikasnosti i finansijskoj isplativosti predloženih rješenja. Saznajte nešto više o slovenačkoj tradiciji, kulturi, kuhinji ali i noćnom životu.

Priručnik za (buduće) crnogorske studente u Sloveniji

 

 

 

scrShotDoktVodic

Razmišljaš o doktorskim studijama? U ovom dokumentu opisujemo neke askpekte apliciranja, počev od vrsta doktorskih pozicija, preko dokumenata potrebnih za prijavu, intervjua, pa do iskustava nekih od sadašnjih doktoranata. Nadamo se da će bar neki savjet ili informacija pomoći da proces prijavljivanja bude što uspješniji.

Vodič za prijavljivanje na doktorske studije

 

 

 

intenshipsSS

Studiraš računarske nauke i želiš praksu u software engineering firmama? Ovaj dokument objedinjuje mnogo korisnih resursa u tom pohodu.

Vodič za programerske internšipove i zaposlenja

 

 

 

Trudimo se da obradimo što više praktičnih tema, kako bi što više olakšali put našim budućim studentima. Ukoliko imate neke predloge ili želite da doprinesete radu na novim publikacijama, pišite nam!