Pridružite nam se u organizaciji jedinstvenog networking događaja koji će okupiti najkreativniju, najtalentovaniju i najproaktivniju omladinu Crne Gore i omogućiti im direktnu interakciju sa crnogorskim liderima i donosiocima odluka.

ME Forum je cjelodnevni događaj planiran za četvrtak, 09.07.2015. Ovogodišnji događaj OCSI realizuje u saradnji sa NVO AIESEC Montengro, NVO „Crnogorska asocijacija studenata političkih nauka“ (MAPSS) i NVO „Aktivna zona“.

Cilj projekta je kreiranje aktivne i profesionalne atmosfere, u kojoj ce doći do neophodne intergeneracijske razmjene ideja i informacija, te kroz koju će na adekvatan način biti prikazana kreativna i preduzetnička snaga mladih Crne Gore. Namjera je da, kroz otvorenu diskusiju, zajedno definišemo konkretne korake za unapređenje statusa mladih, ali i cjelokupnog crnogorskog društva. Forum se sastoji od pet sesija , nazvane redom: Proaktivnost, Odgovornost, Sposobnost, Integritet i networking sesija Vizija

Sesija „Proaktivnost“ se fokusira na aktivno građanstvo kao osnovni preduslov za održivi razvoj, sa namjerom da se prikažu sve mogućnosti za mlade u Crnoj Gori da aktivno doprinesu razvoju crnogorskog društva. „Odgovornost“ će razmatrati raspodjelu lične, korporativne, institucionalne i odgovornosti medija na primjeru jednog od ključnih nacionalnih interesa, resursa ili zajedničkog dobra, dok temom „Sposobnost“ želimo da suprotstavimo trenutno stanje u domenu humanog kapitala, posebno među mladima, sa prilikama za (lični) razvoj koje nudi crnogorsko društvo, i definišemo aktivnosti kojima mladi Crne Gore mogu konktetno doprinijeti poboljšanju situacije. Sesija „Integritet“ ne aludira na moralni integritet već onaj društveni i stavlja akcenat na zajedničko adresiranje sistemskih pitanja. Konačno, sesija „Vizija“ je zamišljena kao ultimativni netvorking događaj za mlade u Crnoj Gori - kolaborativno okupljanje studenta i mladih profesionalaca, sa nizom 1-na-1 sesija koje će stimulisati uspostavljanje novih kontakata, projektnih aktivnosti i biznisa. Detaljnije informacije možete naći na sajtu ME Foruma.

Pozivamo sve zaintersovane maturante, studente i mlade profesionalce u Crnoj Gori, do 30 godina starosti da se za učešće na Forumu prijave popunjavanjem jednostavnog aplikacionog formulara na sajtu ME Foruma, od 21.05.2015. Takođe pozivamo sve crnogorske (ili koje djeluju u Crnoj Gori) kompanije, institucije i organizacije da podže događaj  kroz dirketno učešće, predlog učesnika ili organizacionu pomoć. Ukoliko želite pružiti organizacionu ili finansijsku pomoć to možete učiniti tako što ćete postati jednim od naših Premium, Gold, Module ili Silver organizacionih partnera. Sve informacije o ovim oblicima saradnje možete naći u tekstu Predloga partnerstva datom na linku desno.Ukoliko ste pak organičeni resursima, a želite da sudjelujete u networking događaju na kraju ME Foruma, da predstavite svoj rad mladim učesnicima Foruma, da ih regrutujete ili da se inspirišete njihovim radom i aktivnostima, to možete učiniti kroz networking partnerstvo.  

Učinimo zajedno jul mjesecom mladih Crne Gore i organizujmo zajedno ME Forum 2015!

Više informacija o prošlogodišnjem ME Forumu možete naći klikom OVDJE.

 

Galerija slika

ME Forum 2014

Poziv za partnerstvo


Partneri

Gold

 

 
 

Modul partner 

 

Organizacioni partneri 

 

 

 

Autor logoa Foruma: Miroslav Boljević


 

 

 

Organizacioni tim

 

više informacija o timu OVDJE 

 Aleksandar Jaćimović, Biljana Bečić, Jovana Gvozdenović,

Jovana Čađenović, Marina Radojičić, Ana Lekić,

Aleksandar Drekalović, Miloš Marković, Svetlana Janković